#/bin/bash или Zoomaster ...или кое е общото

Жега, пот и рев на вентилатори
  
Вторник, 19 Юни 2012г. 15:02ч.

Жега, пот и рев на вентилатори

Горещо е! Много даже. Котаракът буквално се е разтекъл на паркета в хола, а кучето не може да бъде изкарано от хладната баня дори и с най-любимата му гранула.. Не искат да се хранят - само вода пият. Но не за това е тази статия. Настолният ми компютър е старичък вече - на около 5 годинки . За това време ми е служил вярно и ТИХО независимо от натоварването на което съм го подлагал. До тази година обаче. Вижте изходите на hddtemp и sensors. И това след само 15 минутно конвертиране на видео с ffmpeg. burnMMX изпълнена двукратно (двуядрена е машинката) докарва по-високи температури с около 5 градуса за 30 минути.

 
TURISAS - Stand Up And Fight - 2011
  
Вторник, 13 Септември 2011г. 15:15ч.

Новото албумче на финландската фолк-метъл банда било много яко. Разбрах за него, след като мой познат почна да ме дразни, че си бил купил билет за ей тоя фестивал.

Ще кажете - защо пък Turisas? Нито са животни, нито са Open Source.

Щото са готини!

 
Пролет за вашия десктоп
  
Сряда, 30 Март 2011г. 17:30ч.

Както бях загатнал в един предишен пост, миналата година си купих фотоапарат  - Fuji F80EXR. След 5 годишно избиране на цифров фотоапарат най-накрая намерих това което покрива всичките ми изисквания по една такава джаджа. Сега след 5 месеца разучаване и снимане мога да кажа само едно - машинката си заслужава всеки лев и се държи прекрасно, дори и при снимане срещу светлината. Пък и аз почвам да понаучавам туй-онуй за фотографията. Ще пусна тук няколко пролетни снимки подходящи и оразмерени за десктоп, правени от мен. Снимките са оразмерени за най-популярните съотношения на страните на екрана и са достъпни за изтегляне.

Пролет за вашия десктоп

 
За добре дошли
  
Четвъртък, 28 Октомври 2010г. 17:18ч.

Казват, че е добре на ново място да се посреща с музика, още от прага. Щом казват - тъй ще бъде!

Добре дошли в новият ми блог!

 
Търси се freelancer! Или както се пише там на немски :)
  
Неделя, 17 Октомври 2010г. 03:00ч.

Търси се freelancer!

Наш клиент търси freelancer с немски, за превод на сайт. Координатор на проекта - АЗ. Заплащане - 8 лв. на стандартна машинописна страница. Очакван обем - 40 машинописни страници. Условия - всяка започната страница е неделима.

Изисквания:
Говорими (по-скоро писмени) езици:
Немски - перфектно.
Български - перфектно.
HTML - бегли познания или повече - ще се превежда директно в код!!!
Личен компютър - разбираемо защо.
Четене и запис на *.odf - Не търпя хора. които ми казват, че трябва само на тях да конвертирам в *.doc, *.docx и подобни затворени формати. Не че не мога. НЕ ИСКАМ!
Отговорност и спазване на срокове - предния преводач за това изхвърча! Не може да се превежда половин страница за повече от 2 дни.
Желателно е (но не е задължително) човекът да е от Пловдив.
Нямаме изисквания за пол, раса, външен вид, заетост, възраст и образование.

Моля, пускайте въпроси или координати в коментарите.

 
За българите и глупостите в Мрежата
  
Вторник, 05 Януари 2010г. 03:00ч.

FAD

Първа статия през новата година - обща за двете теми на този блог.
По мои скромни наблюдения, в България, най-често срещаната професия е... ЛЕКАР. Някъде около 7 милиона българи я практикуват. То не са "професионални съвети", размяна и предписания на лекарства, профилактика на епидемии... По-малобройни са ветеринарните лекари - около 4 милиона, следвани от IT специалистите - само 1милион. Ще кажете - От къде са тия измислени данни? Направете си следният експеримент кажете на 10 човека, че ви боли глава; на други 10 кажете, че котката ви има бълхи и на още 10 - че имате проблем с компютъра. Ще е интересно колко професионални съвета ще получите?
Мисълта ми беше за глупостите в мрежата

 
Вместо увод ...или кое всъщност е общото
  
Неделя, 25 Октомври 2009г. 03:00ч.

Както казваше един мой стар приятел "От всички животни IT-специалистите харесват само пингвините, при това нарисувани." Повечето ми колеги пък твърдят "Linux??? Това не е за мен, прекалено объркващо е. Не виждам смисъл да го ползвам."
Кратко и ясно - собственикът на този блог е ветеринарен лекар, който по стечение на обстоятелствата се "зариби" по използването на софтуер с отворен код, по специално с Linux. В интернет пространството използва псевдонимите #/bin/bash или Zoomaster, според естеството на темата. Статиите тук ще бъдат предимно насочени към домашните любимци и софтуера с отворен код.