#/bin/bash или Zoomaster ...или кое е общото

Колко струва да си имаш котка?
  
Неделя, 21 Октомври 2012г. 12:31ч.

Колко струва да си имаш котка?

Две седмици с тежък керато-конюктивит. Две седмици след това - дооздравяване. Никакъв компютър и никакво излизане през деня. А трябваше последния петък на септември да пием бира с Данаил Рабаджийски. Поне вече съм добре благодарение на прекрасната руска добавка наречена мумийо. Но не за това е тази статия. Бях обещал на go_fire да напиша статия, свързана с цената на месец за отглеждането на котка.

 
Преди два месеца излязоха новите.... КЪРЛЕЖИ!
  
Вторник, 29 Март 2011г. 17:28ч.

Кърлеж

От началото на февруари  започва сезона на активността на кърлежите. Българският стопанин на домашен любимец в повечето случаи чака да стане май, за да започне да използва противопаразитни препарати. За своя защита пък не използва НИЩО! Резултата - вече има много инвазирани кучета и доста "ухапани" хора. Пестеливостта, с която се купуват противопаразитни препарати също води до там. Търсят се предимно разтвори за къпане, противопаразитни шампоани и пудри.

 
Синьо коте - бебе
  
Четвъртък, 18 Ноември 2010г. 15:03ч.

Британска синя котка

Вижте каква красота посети скучното ми работно място тази седмица.

Приятно е за човек, който се среща често с болести и проблеми, да види едно напълно здраво и щастливо котенце. Затова се изкуших да се упражня с новия си Fuji F80EXR и да създам малко работа на специалния му сензор.

 
Честит празник на всички ветеринари!
  
Понеделник, 14 Декември 2009г. 03:00ч.

Алиса сега ме подсети за професионалният ни празник. Честит празник на всички колеги! Честит и на мен :)))

 
Хранене на кучета и котки с кости или както обичат някои да ги наричат - КОКАЛИ
  
Сряда, 25 Ноември 2009г. 03:00ч.

кокали

Масово явление в България, за съжаление.
Костите са отпадък от храната, като за нас, така и за нашите любимци. В природта животните не ги консумират, но в домашни условия те нямат друг избор. Ползи от даването им няма. Вредите обаче, които могат да причинят са много. Ето само една малка част от тях :

 
Кастрация при кучето и котката... Заблуди, предимства и недостатъци.
  
Вторник, 03 Ноември 2009г. 03:00ч.

Куче и котка

Полезна или вредна е кастрацията за нашия домашен любимец?
Все по-често чувам от стопани на кучета и котки, че кастрацията била вредна, осакатявала животното и водела до най-различни здравословни проблеми на по-късен етап. Отново митове и легенди. Животът на повечето българи май е пълен със суеверия.
Сега да погледнем какво казва науката по този въпрос.
Ползи от кастриране (за животното и неговия стопанин, както и непреки ползи за обществото):

 
6 широко разпространени заблуди за паразитите
  
Понеделник, 26 Октомври 2009г. 03:00ч.

Паразити

В съзнанието на българския стопанин на домашен любимец битуват "митове и легенди" относно диагностиката, лечението и профилактиката на паразитните заболявания при домашните животни. Е, не всички стопани са такива, но мнозинството от тях робуват на някакви измислени правила в медицината.