#/bin/bash или Zoomaster ...или кое е общото

Преди два месеца излязоха новите.... КЪРЛЕЖИ!
  
Вторник, 29 Март 2011г. 17:28ч.

Кърлеж

От началото на февруари  започва сезона на активността на кърлежите. Българският стопанин на домашен любимец в повечето случаи чака да стане май, за да започне да използва противопаразитни препарати. За своя защита пък не използва НИЩО! Резултата - вече има много инвазирани кучета и доста "ухапани" хора. Пестеливостта, с която се купуват противопаразитни препарати също води до там. Търсят се предимно разтвори за къпане, противопаразитни шампоани и пудри.

Ефективност на противопаразитните препарати на нашия пазар и съобразено с паразитния натиск в нашата страна:

1. Разтвори за къпане (обливане, пръскане) - имат силен моментен ефект и никаква продължителна защита

2. Противопаразитни шампоани  - имат слаб моментен ефект и никаква продължителна защита

3. Противопаразитни пудри - качествените противопаразитни пудри имат силен моментен ефект и съмнителна продължителна защита

4. Репелентни противопаразитни каишки и спот-он форми (евтини са, има ги в и в супермаркетите) - САМО ОТБЛЪСКВАТ ПАРАЗИТИТЕ. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНИ!!!

5. Качествени противопаразитни каишки с токсично действие - имат силен моментен ефект и изразена продължителна защита (около 5-7 месеца)

6. Спот-он и лайн-он форми с токсично действие - имат силен моментен ефект и относително продължителна защита (около 1 месец)

НЯМА спот-он и лайн-он форми, даващи защита повече от месец и половина, колкото и на стопаните, и на някои колеги да им се иска!

За пълна защита от кърлежи и пренасяните от тях заболявания, ползвайте редовно само добри препарати за вашия домашен любимец, а за Вас - качествени репеленти от аптеката.

П.П. Не слагайте каишки на котките! Опасни са за тях!

 

Коментари  

 
0 #1 Данаил 2011-03-29 17:44
Много полезна за мен информация. Понеже на работното място имам една, вече 6 месечна, лабрадорка, ще гледам да и вземем каишка да я пази, пък и нас също.
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #2 #/bin/bash 2011-03-29 19:09
Каишката е добра мярка, ако е качествена. Защото не гони кърлежите, те се качват на кучето и там си умират. Така санира и местообитанието на самото куче. Това важи и за спот-он и лайн-он формите с токсично действие.
Данаил, имай предвид, че каишките от към 30 лв. се крадат от стопани с "дребни душици" за собствените им кучета ;-) .
Между другото - мерси за връзката.
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #3 Данаил 2011-03-29 21:54
Всеки интересен сайт е добре дошъл при мен :).
Относно цената на каишката ... не е проблем, важното е кутрето да получи най-доброто. А и то никъде не ходи без човек до себе си. Миналата седмица ветеринарът е сложил някакъв препарат "фронт лайн" или нещо подобно, но според мен с каишката ще е по-добре. Ако препоръчаш някоя марка или магазин от който да се закупи ще е супер.
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #4 #/bin/bash 2011-03-29 22:10
Фронтлайн-а спада към точка 6. Той е спот-он форма и е по-добър от повечето каишки. Аз лично, за моето куче, ползвам "Дуо уин контакт" на Вирбак и съм най-доволен от него.
"Дуо уин"-а също е към точка 6, но е лайн-он - поставя се по цялата гръбна линия на кучето.
Магазин в кой град?
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #5 #/bin/bash 2011-03-29 22:16
Всъщност качествените противопаразитни каишки с токсично действие са компромисен вариант между относително ниска цена и прилично действие. Имат си много недостатъци.
Спот-он и лайн-он формите с токсично действие са много по-добри
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #7 #/bin/bash 2011-03-30 16:53
За Пазарджик ще питам дистрибуторите къде какво има и ще кажа
Цитиране | Докладвай на администратор
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови